Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 4. října 2018 (VS ČR) – Na základě Memoranda o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody, které v únoru letošního roku společně podepsali zástupci Úřadu práce ČR a Vězeňské služby ČR, se tento týden konala beseda vybraných odsouzených z Vazební věznice Liberec se zaměstnankyněmi liberecké pobočky Úřadu práce ČR.

Besedy se účastnilo celkem 21 odsouzených. Zaměstnankyně ÚP ČR je seznámily s jejich právy a povinnostmi při zaevidování se na Úřadu práce ČR, s podmínkami pro vznik nároku na podporu v nezaměstnanosti a mimořádné okamžité pomoci po propuštění z věznice. Přítomní si také vyslechli, jaké mají možnosti v případě zájmu absolvovat rekvalifikační kurz ještě v době, kdy jsou ve výkonu trestu odnětí svobody. Největší zájem ze strany odsouzených byl o rekvalifikační kurzy pro svářeče.

Zástupci liberecké pobočky Úřadu práce ČR a Vazební věznice Liberec vyhodnotili navázanou spolupráci jako přínosnou a společně naplánovali termíny dalších besed na rok 2019. V nejbližší době budou jednat o podmínkách vedoucích ke konkrétnímu zařazení jednotlivých odsouzených do připravovaných rekvalifikačních kurzů, mezi které patří také možnost dokončit si úplné základní vzdělání.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.