Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 10. září (VS ČR) Vybrané ženy z oddělení trvale pracovně nezařaditelných odsouzených navštívily poutní místo Lomec u Vodňan s klášterem Šedých sester. Akce proběhla v rámci extramurální aktivity.

Prohlédly si kostel Jména Panny Marie, kde proběhla i krátká bohoslužba, poslechly si vyprávění o historii tohoto významného poutního místa. Dostaly možnost prohlédnout si také klášter Šedých sester a celý venkovní poutní areál.

V rámci aktivity navštívily rovněž týdenní stacionář Žlutý Petrklíč, který se nachází v budově bývalé lomecké školy. Stacionář poskytuje sociální služby osobám s těžkým mentálním a kombinovaným postižením. Zde odsouzené strávily pěkné chvíle s klienty a zaměstnanci stacionáře. Právě tyto chvíle byly pro odsouzené ženy velkým obohacením, neboť se poprvé setkaly s dosud neznámým prostředím stacionáře, a mohly na chvíli vidět i zažít, co práce s takto závažně postiženými obnáší.

Pro některé odsouzené byl výjezd na Lomec první aktivitou mimo zdi vězení. Do věznice se i s doprovodem odborných zaměstnanců vrátily plné dojmů, zážitků, radosti, ale i s velkým prostorem a podnětem pro zamyšlení se nad vlastním životem, snad i nad svou budoucností.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.