Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Brno 8. července (VSČR). Odsouzení pěstují drobné ovoce a zeleninu.

Odsouzení v brněnské věznici pěstují drobné ovoce a zeleninu

 

V brněnské věznici mohou někteří odsouzení v rámci programu zacházení pěstovat drobné ovoce a zeleninu. Zahradničení je často obecně vnímáno jako terapeutická aktivita, která pomáhá uvolňovat psychické napětí a stres. Pro odsouzené to ovšem není jen forma trávení volného času, ale také způsob, jak se naučit novým dovednostem, které mohou využít po návratu do běžného života. V rámci tohoto programu se vězni učí základům zahradnictví od přípravy půdy přes sklizeň plodů až po zazimování záhonů.

 Pěstování ovoce a zeleniny vyžaduje pečlivost, trpělivost a odpovědnost. Odsouzeným aktivita přináší potřebu plánovat své úkoly, sledovat růst rostlin a pravidelně o ně pečovat. Tyto dovednosti jsou přenositelné i do jiných oblastí života. Navíc jsou odsouzení zainteresováni do ekologických postupů, jako je kompostování a šetrné hospodaření s vodou. Pěstování ovoce a zeleniny v brněnské věznici je příkladem, jak lze kombinovat terapeutické, vzdělávací a ekologické cíle v rámci programu zacházení s odsouzenými.

 

 

Inmates in Brno Prison Grow Small Fruits and Vegetables

 

In Brno Prison, some inmates can participate in a treatment program that allows them to grow small fruits and vegetables. Gardening is often seen as a therapeutic activity that helps release mental tension and stress. For the inmates, however, it is not just a way to spend their free time but also a means to learn new skills that they can use after their return to regular life. Through this program, inmates learn the basics of horticulture, from soil preparation and harvesting to winterizing garden beds.

 Growing fruits and vegetables requires careful attention, patience, and responsibility. The activity encourages inmates to plan their tasks, monitor plant growth, and regularly care for them. These skills are transferable to other areas of life. Additionally, inmates are introduced to ecological practices such as composting and water conservation. The growing of fruits and vegetables in Brno Prison exemplifies how therapeutic, educational, and ecological goals can be combined within an inmate treatment program.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.