Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 6. prosince 2021 (VS CR) – Vyučený student učebního oboru Truhlář ze školského vzdělávacího střediska Všehrdy udělal zhruba za 5 měsíců, ve svém volném čase, dámskou toaletní skříňku.

Odsouzený M. S. z věznice ve Všehrdech, který ještě nedávno pracoval jako instruktor na školském vzdělávacím středisku, vytvořil ve svém oboru skutečně mistrovské dílo a završil tak svůj učňovský čas mistrovskou prací. Výuční list zde získal M. S. v červnu 2021, a to s vyznamenáním. Učitelé odborného výcviku si jej proto také vybrali, aby dále pokračoval na školském vzdělávacím středisku jako instruktor u učebního oboru Truhlář, který se ve Všehrdech vyučuje a který zde vystudoval.

Tento instruktor pracoval na své dámské toaletní skříňce v době, když měl zrovna volný čas a nebyl zaneprázdněn probíhající výukou, až do svého propuštění na konci listopadu tohoto roku. Právě takto kdysi končívali učňové u svých mistrů, aby získali výuční cechovní list a mohli se pustit jako vyučení do své vlastní praxe a mohli se osamostatnit.

 Je vidět, že práce na školském vzdělávacím středisku ve věznici Všehrdy a to správné vedení od odborných učitelů nese své ovoce. Právě toto je skvělý příklad dobré praxe, kdy žák dokáže zúročit znalosti a zkušenosti, které načerpal po dobu studia u svých mistrů. Také je to zároveň důkaz, že práce školských vzdělávacích středisek, které působí jako odloučená pracoviště Středního odborného učiliště Vězeňské služby ve vybraných věznicích po celé ČR, má svůj jasný smysl a cíl.

Do civilního života tak místní školské vzdělávací středisko vypustilo hotového řemeslníka, který jistě nebude mít problém sehnat práci ve své nové profesi, které se naučil právě zde, ve vězení, ve výkonu trestu. Ať má štěstí.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.