Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 21. června 2024 (VS ČR) – Včera proběhlo ve školském vzdělávacím středisku (ŠVS) Stráž pod Ralskem soutěžní klání ve 2D rýsování a 3D modelování v programu SolidWorks.

Soutěžní zadání a celý průběh vytvořila a naplánovala společnost 3E Praha Engineering a.s., která je již od roku 1990 specialista na prodej a distribuci CAD/CAM systémů a s tím spojených služeb. Zastupuje na našem trhu společnosti SOLIDWORKS, EDGECAM, CAMWorks, SWOOD, SketchUp a mnohé další.

Soupeřem bylo ŠVS v Rýnovicích. Nakonec však zůstalo porovnávání sil jen v rámci jednoho ŠVS, protože Rýnovice soutěžili pouze ve 2D rýsování a ŠVS Stráž pod Ralskem ve 3D modelování. Zadáním soutěže pro tento ročník byla kliková hřídel. Soutěžící měli podle technického výkresu zaslaného v elektronické podobě vytvořit v programu SolidWorks 3D model. Časový limit byl 120 minut. Zadavatel soutěže potom hodnotil přesnost vyhotovení (rozměry, zaoblení, tvar atd.) a také zvolený nejefektivnější postup.

Nejvyšší možný počet bodů za model byl 34. Na prvním místě se umístil žák s 31 body, na posledním šestém místě žák s 21 body, což byl velmi dobrý výsledek. Když k tomu ještě přidáme, že se jedná o žáky s netechnickým vzděláním, kteří se SolidWorks začali pracovat až na ŠVS a někteří z nich teprve půl roku, je to ohromující výkon. Všichni žáci po vyhodnocení soutěže obdrželi diplom s uvedeným pořadím a bude to pro ně nejen krásná vzpomínka, ale pomůže jim při hledání nového zaměstnání po ukončení trestu odnětí svobody.  

Sdílet článek

Facebook
Platforma X