Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 13. května 2022 (VS ČR) – 25 studentů se ve čtyřech týmech utkali v soutěži Master chief, kterou zorganizovali naši zaměstnanci ve školském vzdělávacím středisku Pardubice. Cílem bylo nenásilnou a populární formou připravit studenty na praktickou část závěrečných zkoušek, poskytnout jim možnost pracovat s psychickou zátěží a tím se aspoň trochu zbavit případné nervozity u zkoušek.

Soutěž měla velký ohlas a snad se stane tradicí v tomto školském vzdělávacím středisku. Z důvodu pandemické situace, kdy se po dva školní roky muselo od konání soutěže Master Chief upustit, se mohli v letošním roce konečně pustit do příprav dalšího ročníku gastronomické soutěže.

Tentokrát bylo klání vypsáno nově pro studenty třetího ročníku „H“ oboru Kuchař – číšník, kterým je v současné profilaci střediska nahrazen původní „E“ obor Práce ve stravování. Již sama tato oborová změna slibovala, že by se laťka praktických dovedností studentů měla posunout zase o kousek výše, takže nejen soutěžící, ale i samotná porota byla v napjatém očekávání výsledků.

Hodnoticí  kritéria byla jasně stanovena, jednalo se například o chuť pokrmu, organizace práce, čistota pracoviště, aranžmá a podobně. Vše se konalo ve spolupráci s odborníkem z praxe zaměstnaným v kuchyni odsouzených, kterého jsme ustanovili čestným předsedou komise. Hodnocení nebylo pro porotce vůbec snadné, nakonec se však všichni na vítězném družstvu jednoznačně shodli.

Vzhledem k tomu, že titul Master Chief mohl získat jen jeden tým a porota nechtěla žádného ze zúčastněných připravit o pocit z dobře vykonané práce, ale naopak zápal pro věc ocenit, rozhodli se jako letošní novinku vyhlásit též ocenění v podkategoriích nejlepší polévky, hlavního chodu, desertu a úrovně servisu, což umožnilo vyzdvihnout i dovednosti členů z nevítězného týmu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X