Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 15. října (VS ČR)

Aleš Kýr k Vězeňské službě České republiky nastoupil do služebního poměru dne 1. 9. 1974, tento služební poměr trval bezmála 21 let. Následně zastával funkci rada VS -  ředitele odboru  (sekretariát generálního ředitele) K 1. 9. 2000 byl převeden na funkci vedoucího referátu vědeckovýzkumné činnosti v Institutu vzdělávání ve Stráži pod Ralskem. Od 1. 7. 2003 svědomitě plní funkci vedoucího Kabinetu dokumentace a historie Akademie VS ČR.

Během svého působení ve Vězeňské službě České republiky byl mnohokrát oceněn medailemi udělenými generálním ředitelem. Ta prozatím poslední mu byla udělena v loňském roce a to Pamětní medaile k 30. výročí VS ČR. Taktéž získal i Stříbrnou medaili předsedy Senátu. S ohledem na dlouholetou službu pro Vězeňskou službu ČR a erudovanost v oblasti historie se stal vyhledávanou osobou pro poskytování informací z hlediska historie vězeňství. Zároveň je také autorem mnoha odborných článků a dále vystupuje v rozhovorech a na přednáškách.

Aleš Kýr se aktuálně věnuje přípravě trvalé expozice s názvem České vězeňství v proměnách času v Muzeu Policie ČR. Výstava bude rozdělena ze čtyř místností, přičemž každá z nich poskytne náhled na české vězeňství v určitém časovém období.

Ředitelka Akademie VS ČR Martina Gänsel společně se svými zástupci poděkovala Aleši Kýrovi za dlouholetou a oddanou práci pro Vězeňskou službu České republiky v délce trvání 50 let. Zároveň vyjádřila obdiv za jeho neutuchající zájem a nasazení, a stejně tak za přínos nejen pro Vězeňskou službu, ale také pro veřejnost.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.