Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 1. – 3. 8. 2016 probíhalo v Akademii VS jednání týkající se rozvoje konkrétní spolupráce mezi vzdělávacím střediskem Vězeňské služby Dolního Saska Wolfenbüttel zastoupeným ředitelem Günterem Schrovenem a Akademií VS zastoupenou ředitelem Františkem Vlachem.

Jednání se za dolnosaskou stranu zúčastnil také zástupce Ministerstva spravedlnosti pan Helmut Krone. Delegace se vyjádřila velmi pozitivně ohledně disciplíny, profesního vystupování a příjemné pracovní atmosféry panující v Akademii VS. Diskuse se týkaly současného stavu a plánů obou institucí. Byly srovnávány systémy výuky i některé konkrétní výukové programy. Delegace si prohlédla prostory pro výuku a detailně se seznámila s několika vybranými speciálními učebnami. 

Na závěr ředitelé Günter Schroven a František Vlach stvrdili svým podpisem v dokumentu Prohlášení o spolupráci zájem o prohlubování bilaterálních vztahů a dohodli se na dvouletém plánu výměnných stáží, které budou zaměřeny na porovnávání profilu absolventů základní odborné přípravy a zkvalitňování metod a forem výuky vzhledem ke specifikovaným cílům. 

Pětičlenná delegace v rámci svého pracovního programu navštívila také Věznici Rýnovice.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X