Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Akademie Vězeňské služby ČR spolupracuje s Institutem vzdělávání Vězeňské služby Ukrajiny od roku 2016.

Poprvé navštívili zástupci Intitutu vzdělávání v čele s ředitelem genmjr. Barashem Akademii VS ve Stráži pod Ralskem v létě 2016. 

Poté se manažeři obou vzdělávacích středisek setkali znovu na konferenci asociace vzdělávacích institucí evropských vězeňských služeb v listopadu 2016. 

Začátkem prosince 2016 organizoval Institut vzdělávání v Kyjevě IV. mezinárodní vědeckou konferenci na téma „Současná problematika lidských práv vězněných osob a právní reformy“. Ředitel Akademie VS ČR plk. František Vlach nemohl z pracovních důvodů přijmout pozvání na tuto konferenci, jejímiž účastníky byli přední ukrajinští a zahraniční vědci a odborníci na penitenciární problematiku. Přijely delegace z Polska, Lotyšska, Německa, Dánska, Nizozemí, Slovenska, Rakouska i zástupci mezinárodních organizací. Účastníci navštívili věznici Žytomyr, kde se seznámili s podmínkami výkonu trestu odsouzených, se systémem vzdělávání vězněných osob a jejich zaměstnáváním. Plenárního zasedání se zúčastnilo 350 hostů, které přivítal ředitel Institutu vzdělávání genmjr. Evgen Barash a které také pozdravil náměstek ministra spravedlnosti Ukrajiny Denis Chernyshov. Konferenční materiál obsahoval více než 150 odborných příspěvků. 

Autor/překlad: kpt. Mgr. Iva Prudlová Foto: zasláno z Institutu Vězeňské služby Ukrajiny

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X