Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 19. - 22. září 2017 se ředitel Akademie VS zúčastnil mezinárodní konference EPTA (European Prison Training Academies), která se letos konala ve Švýcarsku.

Konference byla věnována problematice manažerského vzdělávání, které je organizováno většinou zúčastněných akademií vězeňských služeb. Některé se věnují vzdělávání budoucích manažerů, jiné rozšiřujícím programům pro současné manažery.  Programy vzdělávání nabízené budoucím či současným manažerům v různých zemích jsou různě dlouhé – od několika hodin až  po několikastupňové vzdělávání rozložené do více let. V některých zemích se jedná o programy zaměřené spíše na zvládání stresu nebo prevence syndromu vyhoření, jinde se zaměřují například na krizový management, rozvoj soft skills či na ekonomické minimum a další. Témata obsažená v programech mohou být probírána jednotlivě nebo jsou různě kombinována. 

Švýcarské vzdělávací zařízení vězeňské služby má sídlo ve Fribourgu, využívá však také prostory školícího centra v Murten – Löwenberk, kde byla letošní konference organizována. 

Program konference byl koncipován tak, aby představitelé akademií mohli prodiskutovat možnosti bilaterální či multilaterální spolupráce.  Ředitel AVS projednal konkrétní podmínky a témata výměnných stáží na rok 2018 s partnery z Polska, Francie a Rumunska.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X