Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 27. května (VS ČR)

Akademie VS ČR ve čtvrtek 23. května 2024 přivítala zástupce Ústavu pro výkon Väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave a zástupce z Budapesti Fegyház És Börtön. Mezinárodního setkání se rovněž zúčastnil ředitel Vazební věznice Praha Ruzyně Zbyněk Trepeš a jeho první zástupce Jan Šubrt.  

Ředitelka Martina Gänsel a její 1. zástupce Lukáš Kozaczka seznámili přítomné s historií a činností Akademie VS ČR. Součástí prezentace bylo rovněž nově vybudované stravovací zařízení. Následovala prohlídka samotné budovy. Kolegové ze zahraničí měli možnost navštívit místnost se zakázanými předměty, střeleckou učebnu, DOJO, posilovnu a kondiční místnost nebo třeba knihovnu. Zároveň se také mohli podívat na právě probíhající výuku.

S velkým zájmem se setkaly prostory výcvikového střediska. Prohlídka zahrnovala kancelář vychovatele, cely, ložnice, cvičný vstup do věznice, soudní místnost, sklad donucovacích prostředků, učebnu praktické přípravy a učebnu zdravovědy. Dále proběhly dynamické ukázky vstupu do střeženého prostoru, vstupu do cel, poutání a prezentace zbraní. I zde bylo možné nahlédnout do výuky. Návštěva kolegů ze Slovenska a Maďarska se nesla v duchu výměny zkušeností v oblasti vzdělávání.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X