Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 25. listopadu (VS ČR) -  Až do konce roku mohou muži přijít na vyšetření rakoviny prostaty na jednu z 98 poboček AeskuLabu po celé ČR za zvýhodněnou cenu 150 Kč (místo původních 310 Kč). Navíc z každého vyšetření půjde 50 Kč Nadačnímu fondu Muži proti rakovině, zbytek ceny je spojen s náklady za vyšetření.

Více informací na: www.necekejaztinaroste.cz.

Muži nad 45 let patří do skupiny se zvýšeným rizikem vzniku rakoviny prostaty a měli by pravidelně podstupovat preventivní vyšetření PSA z krve. V rámci kampaně Movember mají možnost přijít na kterékoliv z odběrových míst AeskuLab na odběr krve k vyšetření PSA (metoda k vyslovení podezření na rakovinu prostaty) bez žádanky od lékaře.

Odběrová místa:  

https://www.aeskulab.cz/odberova-pracoviste-laboratore.

Výsledky jsou hotové do druhého dne a přijdou e-mailem nebo SMS. Stačí mít sebou průkazku pojištěnce a sdělit odběrové sestře, že jdete na vyšetření PSA na akci Movember.

PSA – nejcitlivější metoda pro vyslovení podezření na rakovinu prostaty

Provádí se ze vzorku krve získaného při běžném odběru krve. Zvýšené hodnoty PSA mohou být časným znakem rakoviny prostaty, ale i jiných nenádorových onemocnění jako například benigní hyperplazie prostaty, zvětšení nebo zánětu prostaty.

Vyšetření PSA dokáže odhalit rakovinu prostaty včas, čímž zvyšuje šanci na úspěšnou léčbu.

PSA (prostatický specifický antigen) je bílkovina, přítomná v prostatě každého muže, neboť je nezbytná pro správné fungování spermatu. Za normálního stavu je tato bílkovina vylučována do semene a zkapalňuje jej. Zlomek celého množství PSA se pak dostává do krevního séra. Zvýšenou hladinu PSA v krvi lze detekovat v případě porušení vnitřní architektury prostatické žlázy, kdy se jí do krevního séra začne dostávat více.

Prevence má smysl v každém věku. Pravidelná vyšetření se týkají všech dospělých mužů.

Hashtagy: #necekejaztinaroste #movember #prevencejedulezita 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.