Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 27. června (VS ČR) - Dosud největší prezentační akce Vězeňské služby ČR v hlavním městě se uskutečnila v sobotu 22. června v obchodním centrum Westfield Chodov. Celodenní akce s názvem Přijďte si k nám sednout – Den s vězeňskou službou byla zaměřena na představení Vězeňské služby ČR jako moderního bezpečnostního sboru a jako vhodného kandidáta pro všechny ty, kteří hledají nové pracovní příležitosti.

Návštěvníci obchodního centra měli možnost shlédnout vystavenou výstroj a výzbroj, nepovolené předměty, techniku a řadu zajímavých ukázek z činnosti Vězeňské služby ČR. Uvnitř obchodního centra, na jeho střeše i v blízkém okolí se po celý den odehrával program dynamických ukázek včetně přehlídky uniforem příslušníků, ukázky výcviku služebních kynologie a ukázky přepadení eskorty nebezpečné vězněné osoby. Stěžejní součástí doprovodného prezentačního a náborového programu byla účast Akademie Vězeňské služby ČR a možnost složení fyzických testů pro přijetí do služebního poměru u Vězeňské služby ČR. Pro další zájemce byly připraveny panelové besedy s odborníky vězeňské služby na různá aktuální témata. 

Na konání akce upozorňovala od 10. června výstava fotografií z prostředí Vězeňské služby ČR, která je instalována ve vnitřních prostorách obchodního centra Westfield Chodov. Vězeňská služba ČR se na akci představila expozicí připravenou Vazební věznicí a ÚpVZD Praha Pankrác ve spolupráci s Vazební věznicí Praha Ruzyně, Věznicí Příbram, kanceláří generálního ředitele a Akademií Vězeňské služby ČR. Dynamické ukázky zajistily věznice Světlá nad Sázavou, Pardubice, Vinařice a Jiřice.  

Fotografie: Petr Kuchynka

Sdílet článek

Facebook
Platforma X