Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 26. září (VS ČR) - Po delší době se v sobotu 14. září v Zotavovně vězeňské služby v Praze Na Květnici uskutečnilo setkání a burza sběratelů policejních, armádních,  vězeňských a dalších insignií a podobných drobných memorabilií. Setkání navázalo na dlouholetou tradici pořádání podobných akcí střídavě vždy jeden rok v Praze a následující rok v Bratislavě, kterou přerušila nedávná pandemie covidu-19.

Setkání  bylo  určeno pro zájemce a příznivce nejen policejní historie a současnosti, ale i pro ty, kteří se zajímají o historii vězeňskou, celní hasičskou. Především pak o nášivky, odznaky stejnokroje čepice a další příslušenství výstroje příslušníků těchto sborů. Podmínkou účasti je pouze kvalifikovaný zájem. Účastníci nemusí nic vyměňovat nebo kupovat, stačí přijít podívat se a potěšit se nebývalou šíří nabídky materiálu, přijít si pohovořit s kolegy a odborníky, či si prohlédnout účastníky v historických stejnokrojích. Letošní atmosféra nebyla v žádném případě strohá, naopak nebývale přátelská, tak jak to bývá, když se dobří známí konečně mohou sejít po dlouhé době.

V sobotu od časného rána bylo ve velkém zasedacím sále Zotavovny Na Květnici velmi živo. Připravovaly se stoly, ale i výstavní panely s ukázkami materiálu, bylo potřeba vše i organizačně zabezpečit. Organizace byla  „pod taktovkou“ dobrovolníků a výsledek byl naprosto profesionální. Účastníky přivítali zástupci České pobočky IPA, pánové Martínek a Hanák.

Množství účastníků  sice nebylo nijak velké, přesto se mezi účastníky našlo hodně dětí a mládeže.  A nenudil se nikdo. Každý z návštěvníků byl naprosto spokojený. K tomu samozřejmě přispěl i tradiční účastnický klopový odznak. Slova na rozloučenou byla i tečkou za  touto neobvyklou akcí. Závěrečné pozvání slovenských kolegů znělo jasně: Za rok v Bratislavě na shledanou.

jon

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X