Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 26. června (VS ČR) - Jedinečnou příležitost nahlédnout za zdi ženské věznice ve Světlé nad Sázavou budou mít ve čtvrtek diváci ČT2. České televize uvede přímým přenosem unikátní projekt - koncert skupiny  The Tap Tap spolupořádaný vězeňskou službou 28. června od 19.00 právě v této věznici.  V průběhu celého představení, kterým bude provázet Iva Pazderková, vystoupí také vězeňská kapela Katr Band a Xindl X. Jako součást koncertu zazní hymna projektu Běh se žlutou stužkou, kterou s The Tap Tap nahrála další vězeňská kapela Wsedě z kuřimské věznice.

Na tento čtvrtek, 28. června, připravuje kapela The Tap Tap ve spolupráci s Vězeňskou službou ČR neobvyklý živý koncert. V ženské věznici ve Světlé nad Sázavou zahrají společně se čtyřmi vězněnými ženami v přímém televizním přenosu na ČT2 a online na ceskatelevize.cz a seznam.cz. Společný projekt připravila kapela s Vězeňskou službou České republiky a Ministerstvem spravedlnosti ČR. S Veronikou, Gábinou, Pavlínou a Editou z vězeňské kapely KatrBand ze Světlé nad Sázavou nacvičili The Tap Tap pěvecké doprovody k sedmi vlastním kusům a písničce Žlutá stužka od mužské kapely Wsedě z věznice v Kuřimi. Cílem je poukázat hlavně na společný problém lidí po výkonu trestu a lidí s handicapem, se začleňováním se do společnosti.

„Naše společnost pohlíží s předsudky jak na lidi s handicapem, tak na ty, co jsou nebo byli ve výkonu trestu. Ale stejně jako lidé s handicapem mají právo na plnohodnotný život, tak i odsouzení mají právo dostat druhou šanci a je už jen na nich, jak s ní naloží. Naším úkolem je, aby lidé z výkonu trestu odcházeli schopni se úspěšně vrátit do společnosti a nepáchali další trestnou činnost. Mnozí z nich přicházejí do vězení bez pracovních návyků, které jim právě ve výkonu trestu pomůžeme vytvořit, a to je jeden z nejdůležitějších kroků k tomu, aby na svobodě získali práci a žili spořádaný život,“ řekl generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal.

Začátek přímého přenosu je plánován na 19:15 hod.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.