Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA  12. června (VS ČR) - Připravovaná kniha o lesním skřítkovi Filipínkovi, kterou napsal dozorce z Vazební věznice Praha Ruzyně Marek Šnábl, uspěla v crowdfundigové kampani a vybrala požadovanou částku nutnou k výrobě a vydání. Kniha by měla vyjít letos v listopadu.
"Chtěl bych všem, kteří na vydání knihy přispěli nebo ji jinak podpořili, velmi poděkovat," uvedl autor knihy po skončení kampaně. "Jsem rád, že se to podařilo. Věřím, že dětem, kterým je kniha především určena, i všem ostatním čtenářům udělá knížka radost," dodal Marek Šnábl. 
Kniha vyjde letos v listopadu a bude uvedena slavnostním křtem, jehož se zúčastní i generální ředitele vězeňské služby Petr Dohnal, který nad knihou převzal osobní záštitu.
Hrdinou knihy je lesní skřítek Filipínek, který na každé stránce knihy prožívá úžasná dobrodružství a s pomocí svých přátel i pána lesa se připravuje na poslední, nejdůležitější boj ve svém životě. Autor, Marek Šnábl, tak zavádí čtenáře do krásného a tajemného lesního světa plného zvířátek, kouzelných bytostí a kvetoucích luk, který čtenáři přibližují i pozoruhodné ilustrace Martina Stehlíka, který je současně i grafikem celé knížky.
„Přes dvacet let se denně pracovně stýkám s lidmi, kteří se dostali za hranu zákona a skončili ve věznici. Jejich životy mě v mnohém obohacují, ale zároveň mi otevírají oči a připomínají, jak je důležité si v sobě udržet dobro a nevpouštět zlo,“ říká autor Marek Šnábl.
Šnáblova kniha má silný příběh; každá kapitola má určité poslání a nejen malého čtenáře tak vybízí k zamyšlení. Ukazuje, jak potřebné je nezištně pomáhat druhým, a zároveň varuje před sebestředností, nenávistí a zlobou. A právě s tou nakonec hlavní hrdina svede nejtěžší boj v životě. Kniha je psána neobyčejně kultivovaným a prostým jazykem a je velmi čtivá a snadno přístupná jak dětem, tak dospělým.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.