Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 24. září (VS ČR) – Bezprostředně poté, co některé části Česka ochromila velká voda, se zaměstnanci a příslušníci Vězeňské služby ČR rozhodli pomoci těm, kteří byli touto pohromou zasaženi. Napříč celou Vězeňskou službou ČR byla vyhlášena materiální sbírka, která byla následně ve spolupráci s Českým červeným křížem distribuována do potřebných oblastí.

Od pondělí, kdy byla materiální sbírka vyhlášena, do pátečního rána, kdy byla ukončena, přinesli zaměstnanci vězeňské služby na sběrná místa ve všech našich věznicích 20 512 litrů balené vody, více než 15 000 litrů dezinfekce a tři tisíce  kusů různých čistících prostředků. Na tisíce se také počítaly poskytnuté rukavice, roušky a další ochranné prostředky. Nasbíralo se také bezpočet košťat, kbelíků, lopat, pytlů na odpadky, hadrů či kartáčů. Do postižených oblastí putovaly také věci určené k osobní hygieně, například mýdla a toaletní papíry. Kromě trvanlivých potravin přinesli mnozí dárci také krmivo pro zvířata.

Materiální sbírka byla poté svezena do center Českého červeného kříže, který ji dále distribuoval do oblastí zasažených povodní. Kolegům, kterých se povodně bezprostředně dotkly, byla materiální sbírka poskytnuta přímo. Z věznic, které nebyly zasaženy povodněmi, bylo svezeno několik desítek kusů vysoušečů, které nyní pomáhají nejen věznicím, kde jsou potřeba, ale také například ve školách, školkách či dalších budovách. Ve středu 18. září byla také vyhlášena finanční sbírka, do které mohou dárci přispívat. Sbírku vyhlásili Nezávislý odborový svaz Policie ČR ve spolupráci s Policií ČR a Vězeňskou službou ČR. Výtěžek sbírky podpoří všechny příslušníky a zaměstnance bezpečnostních sborů, jež byli zasaženi povodněmi. Do dnešního dne bylo vybráno 1 435 011,99 Kč.

Povodně, které se v září prohnaly Českou republikou, za sebou na mnoha místech republiky zanechaly ničivé následky. Jen v resortu Vězeňské služby ČR bylo povodněmi přímo zasaženo téměř 200 kolegů. Sbírka, jejíž výtěžek bude určen příslušníkům a zaměstnancům bezpečnostních sborů, potrvá ještě šest týdnů.

Svoji podporu a solidaritu můžete projevit vkladem finanční částky na transparentní sbírkový účet: 3067112, kód banky: 5500, variabilní symbol: 20242024, vedený u Raiffeisenbank a.s. 

Za projevenou solidaritu a podporu lidem postiženým povodněmi Vám upřímně děkujeme.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.