Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 12. června (VS ČR) - Devátý ročník osvětového závodu Běh se žlutou stužkou se konal v úterý v podvečer v Říčanech u Prahy a zúčastnilo se ho více než 900 běžců z nejrůznějších organizací. Cílem tradičního závodu je společenská podpora lidí s trestní minulostí. Letošní ročník byl tematicky zaměřený na vězněné otce.

Za vězeňskou službu se závodu zúčastnilo více než 160 běžců, vítězství patřilo štafetě brněnské věznice, zastoupené týmem zaměstnanců ve složení: Tomáš Koutný, Aleš Fligl, Aleš Blažka, Jan Havelka a Matěj Černý. Yellow Ribbon Run má od svého vzniku jasný cíl – bojovat proti předsudkům, které lidem s trestní minulostí ztěžují návrat do společnosti, a podpořit jejich reintegraci. Projekty zaměřené na zlepšení rodičovských návyků a udržení kontaktu s dětmi jsou klíčovým prvkem této iniciativy. Od svého uvedení v roce 2016, kdy projekt vznikl díky Gabriele Slovákové, emeritní ředitelce Věznice Kuřim a současné ředitelce trestní politiky Ministerstva spravedlnosti ČR, se Yellow Ribbon Run stal symbolem naděje a druhé šance.

Žlutá stužka, inspirovaná písní „Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree“ Tonyho Orlanda, symbolizuje návrat z vězení a úspěšné začlenění do společnosti. Běh se stal nejen sportovním, ale i společenským zážitkem, který přináší naději těm, jenž se snaží znovu najít své místo ve světě.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X