Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 21. července (VS ČR) - Příslušníci a zaměstnanci Vězeňské služby ČR převzali ocenění za svou činnost nebo za zvláštní zásluhy z rukou ministra spravedlnosti Roberta Pelikána. Slavnostní předání cen a diplomů proběhlo v prostorách Brožíkovy síně na Staroměstské radnici.  "Jednotlivé pracovníky nominují jejich nadřízení, vítěze kategorií pak vybírá odborná porota. „Práce vás všech je mimořádně náchylná k pocitu vyhoření. Pracovat s odsouzenými znamená každodenně se zklamávat a může to sklouznout k tomu, že člověk svou práci dělá jen mechanicky. Ať bude důvěra zklamána kolikrát chce, je potřeba dát ji těm lidem znovu," řekl oceněným při slavnostním večeru na pražské Staroměstské radnici ministr Robert Pelikán.

Ceny se udělovaly v několika kategoriích pro příslušníky VS ČR i občanské zaměstnance, novinkou pro letošní rok pak byla kategorie vychovatel roku. Tradičně se udělovaly ceny i hrdinské činy, jako je například záchrana lidského života nebo životů. Jednu z ceny dostal Miloš Jeřábek z Vazební věznice Brno, který zpozoroval počínající požár rodinného domu, jeho spící obyvatele vzbudil a do příjezdu hasičů pomáhal s hašením požáru. Jan Skála z Věznice Stráž pod Ralskem získal čestné uznání za první pomoc muži, který zkolaboval. Další oceněný Ladislav Venclák z Vazební věznice Liberec je v registru dárců kostní dřeně. Ukázalo se, že jeho buňky mají vzácnou vlastnost a lze je geneticky štěpit. Odběr kostní dřeně je ale v těchto případech velmi náročný. Ladislav Venclák prodělal po odběru srdeční kolaps a bojoval o život, ale ani tato zkušenost ho neodradila a nyní se chystá na další odběr.

Oceněnými pracovníky Vězeňské služby ČR pro rok 2017 jsou:

Příslušník roku VS:

Pavel Loužil (čestné uznání)

Pavel Letrík (čestné uznání)

Lumír Kübel (diplom)

Občanský zaměstnanec roku VS:

Gabriela Kulhánková (čestné uznání)

Jaroslav Kytlica (čestné uznání)

Monika Králová (diplom)

Čin roku za VS:

Miloš Jeřábek (čestné uznání)

Jan Skála (čestné uznání)

Ladislav Venclák (diplom)

Vychovatel roku za VS:

Václav Behenský (čestné uznání)

Jan Kvapil (čestné uznání)

Mária Killnarová (diplom)

Tým roku za VS:

Terapeutický tým programu Kemp Vinařice – Pavel Prchal, Josef Hrubý, Jaroslav Tomáš, Pavel Havlík, Vladimír Kočárek, Martin Novák, Pavel Kočnar (čestné uznání)

Odborní zaměstnanci OVT Jiřice – Jaroslav Rozsíval, Hana Prokopová, Ladislav Brzobohatý,  Robert Čovan, Josef Brynych, Renata Hasoňová (čestné uznání)

Provozovna střediska hospodářské činnosti Věznice Mírov – Dušan Dvořák, Gustav Havlíček, Radomíra Horváthová, Ladislav Spurný, Roman Vejvoda (diplom)

Zvláštní cena ministra spravedlnosti:

mimořádné zásluhy:

Pavel Staněk (čestné uznání)

Zdeněk Hetflejš, (diplom)

síň slávy:

Jan Sochůrek

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.