Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 18. března (VS ČR) – Nově zrekonstruované sklepní prostory v budově plzeňské věznice, určené pro zaměstnávání odsouzených, dnes slavnostně otevřeli zástupci Vězeňské služby ČR. Díky tomuto kroku získá věznice na Borech dalších až 80 pracovních míst, kde zaměstná odsouzené, kteří se vzhledem k závažnosti trestných činů, které spáchali, nemohou pracovat mimo věznici. Náklady na rekonstrukci této části věznice činily bezmála 2 517 062 korun.

„Vnímáme společenskou odpovědnost, je velmi důležité, aby vězni pracovali, měli příjmy a díky tomu byli schopni platit výživné na děti, dluhy a náklady na výkon trestu. Dalším důležitým aspektem je získávání pracovních návyků, které by jim měly pomoci se opětovným začleněním do společnosti,“ řekl ředitel plzeňské věznice Petr Vlk.

Na opravách se podílelo 29 odsouzených, kteří celkem odpracovali 4 082 hodin. V rámci jejich práce byla zajištěna oprava podlah, oprava oken, výroba katrů, elektroinstalace, zednické práce, výmalba a úklid. Na základě této svépomoci ušetřila věznice cca 1 171 751 korun.  Další práce pak zajistily odborné firmy.Do výběrového řízení na pronájem a zaměstnávání se přihlásila firma, která má se zaměstnáváním vězňů letité zkušenosti. Společnost se specializuje na výrobu komponentů z různých typů materiálů pro letecký průmysl.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.